Rajauskerroin

Digikameroiden vertaileminen keskenään ja polttovälin pituuden arvioiminen on vaikeaa, jos polttoväliä ei muuteta vertailukelpoiseen muotoon (kinovastaavuuskokoon, 35 mm järjestelmä). Ongelma johtuu siitä, että digikameroiden kuvakennojen fyysiset koot ovat erilaisia eri digikameroissa.

Jokaisella digikameralla on oma rajauskerroin (Crop Factor, kroppikerroin), jolla ilmoitetaan kameran optiikan vastaavuus 35 mm järjestelmään verrattuna. Tyypillinen rajauskerroin on digipokkarissa 3–8. Digijärjestelmäkameroissa kertoimet ovat 1–2.

Täydenkennon kameroissa rajauskerroin on 1, ja kaikissa täydenkennon kameroissa on peilietsin. Pienempikennoisten peilietsimellä varustettujen kameroiden rajauskerroin on yleensä 1,5 tai 1,6. Peilittömien järjestelmäkameroiden rajauskerroin on yleensä 2, mutta 1,6-kertoimella löytyy esimerkiksi Canon EOS M.

Mitä pienempi rajauskerroin, sitä suurempi on myös kuvakennon koko, jonka seurauksena saadaan laadukkaampia kuvia, ja ennen kaikkea kohina on pienempää. Suurempi kuvakennon koko nostaa myös kameran hintaa ja se vaatii kookkaammat ja kalliimmat objektiivit.